søndag 23. januar 2011

SVINEKOTELETTER

5 svinekoteletter
1 løk
3 gulrøtter
2-3 fedd hvitløk
Salt, pepper, paprikapulver
Litt smør


Krydre kotelettene  med salt, pepper og paprika.
og legges i en ildfast form ( jeg har bruk UltraPlus fra Tuperware)
Ha i grønsakene og en smørklatt.
Stekes i ovnen i et par timer ved 150 grader.
Rett før servering kan de grilles litt på hver side slik at de 
får litt mer brunfarge.


Serveres med soppstuing, fløtegratinerte poteter, grønsaker og peppersaus/bernaisesaus.


SOPPSTUING


200 g sopp ( i biter)
2 dl creme fraisch   
Salt/pepper


Soppen brunes litt og så tilsettes
creme fraishen.  Tilsett evt litt hvetemel
for å få en fastere stuing. Krydre med salt
og pepper.




FLØTEGRATINERTE POTETER


1 kg poteter
1 fedd hvitløk
3 dl kremfløte
Revet ost
Salt og pepper


Skrell poteten og del opp i skiver.
Kok potetskivene i kremfløten ca 10 min
og tilsett hvitløk, salt og pepper.


Ha deretter potetblandingen i en ildfast form
og strø over revet ost.
Steke  i ca 20-25 min ved 200 grader  


DESSERT: FRUKTSALAT


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar