Dette er luftige og gode boller som er holdbare og fine å fryse det som evt er til overs.
100g gjær ( fersk)
300g sukker
400 g margarin ( smeltet)
6 dl lunkent vann
6 del lunken melk
4 ts kardemomme
ca 2 kg hvetemel
Gjær og sukker has i en bolle og røres med mixer til
alt er oppløst til en "suppe". Ha i smeltet margarin, vann/melk
kardemomme og nesten alt melet. Røres til deigen slipper bollen.
Tilsett evt mer mel.
Heves på lunt sted ( tildekket med plast, handduk og gjerne en pute)
Bak ut bollene og hev de godt før de stekes. Pensle med sammenpisket egg.
Stekes vedr 225 grader i 11 minutt.
100g gjær ( fersk)
300g sukker
400 g margarin ( smeltet)
6 dl lunkent vann
6 del lunken melk
4 ts kardemomme
ca 2 kg hvetemel
Gjær og sukker has i en bolle og røres med mixer til
alt er oppløst til en "suppe". Ha i smeltet margarin, vann/melk
kardemomme og nesten alt melet. Røres til deigen slipper bollen.
Tilsett evt mer mel.
Heves på lunt sted ( tildekket med plast, handduk og gjerne en pute)
Bak ut bollene og hev de godt før de stekes. Pensle med sammenpisket egg.
Stekes vedr 225 grader i 11 minutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar