Vannbakkels er raskt å lage, og dette er en oppskrift som jeg alltid får perfekte vannbakkels av.
2 dl vann
100 g margarin
100 g hv.mel
2-3 egg
Vann og margarin kokes opp.
Tilsett siktet hvetemel ( alt på en gang) og rør til
"grøten" samler seg og blir en glatt deig som slipper bunnen i kasserollen.
Ta kokekaret vekk fra platen og avkjøl til deigen er ca 70 grader.
Halvpisk ett egg av gangen og tilsett røren. Ha ikke i egget før det foregående er
rørt godt inn. Vær forsiktig med tilsetting av det siste egget da deigen skal bare så
vidt holde formen, men IKKE flyte utover.
Sett små topper med en spiseskje på en stekeplate med litt avstand imellom.
Dette blir ca 15 kaker.
Stekes i 25 min midt i ovnen ved 200 grader. Ikke åpne stekeovnsdøren de
første 20 minuttene. La gjerne stekeovnsdøren stå åpen en par minutter før
du tar ut de ferdige kakene.
Kakene kan fylles med pisket krem og pyntes med et lett melisdryss eller
kun serveres med litt melisglasur oppå kakene.
2 dl vann
100 g margarin
100 g hv.mel
2-3 egg
Vann og margarin kokes opp.
Tilsett siktet hvetemel ( alt på en gang) og rør til
"grøten" samler seg og blir en glatt deig som slipper bunnen i kasserollen.
Ta kokekaret vekk fra platen og avkjøl til deigen er ca 70 grader.
Halvpisk ett egg av gangen og tilsett røren. Ha ikke i egget før det foregående er
rørt godt inn. Vær forsiktig med tilsetting av det siste egget da deigen skal bare så
vidt holde formen, men IKKE flyte utover.
Sett små topper med en spiseskje på en stekeplate med litt avstand imellom.
Dette blir ca 15 kaker.
Stekes i 25 min midt i ovnen ved 200 grader. Ikke åpne stekeovnsdøren de
første 20 minuttene. La gjerne stekeovnsdøren stå åpen en par minutter før
du tar ut de ferdige kakene.
Kakene kan fylles med pisket krem og pyntes med et lett melisdryss eller
kun serveres med litt melisglasur oppå kakene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar