På fergeturer i Møre og Romsdal kjøper vi alltid sveler til kaffien.
Jeg kjøpte et krus hvor det stod oppskrift på MRF svele, og
lager alltid sveler etter denne oppskriften. Kjempegode.....
5 egg
1 1/2 kopp sukker
1 l hvetemel
1 l kulturmelk
1 toppet ts natron
1 toppet ts hjortesalt
75 g smeltet smør
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett halvparten av melka + natron og hjortesalt og rør lett.
Rør inn ca halvparten av melet og deretter resten av melken.
Til slutt tilsettes det smeltede smøret. Alt røres til en jevn røre.
La den stå og svelle en halvtimes tid.
Jeg steker svelene på en stor takke, og får da plass til ca 7 sveler
pr steking. Av denne oppskriften blir det ca 25- 30 mellomstore sveler.
Servers med smør og sukker ( evt brunost).
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar