Det tar litt tid å lage ertestuingen selv, og kan derfor være lurt å lage
dobbel porsjon når du først er i gang. Ertestuingen er både bedre og billigere
enn den du kjøper i butikken. Frys ned i mindre porsjoner så er det enkelt
å ta fram når du skal bruke ertestuing neste gang.
Ertene legges i vann ssammen med saltet
ca 12 timer ( natten over).
Slå ut bløtevannet og tilsett nytt vann.
Kok ertene i 2-3 timer på svak varme.
Tilsett evt mer vann.
Når ertene er ferdigkokte røres det godt om
i stuingen og tilsettes følgende:
4 ss smør
2 ts sukker
evt mer salt
dobbel porsjon når du først er i gang. Ertestuingen er både bedre og billigere
enn den du kjøper i butikken. Frys ned i mindre porsjoner så er det enkelt
å ta fram når du skal bruke ertestuing neste gang.
500 grønne tørkede erter
2 liter vann
2 ts salt
Ertene legges i vann ssammen med saltet
ca 12 timer ( natten over).
Slå ut bløtevannet og tilsett nytt vann.
Kok ertene i 2-3 timer på svak varme.
Tilsett evt mer vann.
Når ertene er ferdigkokte røres det godt om
i stuingen og tilsettes følgende:
4 ss smør
2 ts sukker
evt mer salt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar