2 kopper sukker ( ca 350 g)
2 kopper melk ( ca 4,5 dl)
1 ss hjortesalt
ca 900 g hv.mel
1 kopp smeltet smør
Bland sammen sukker og melk
til sukker er litt oppløst. Bland så inn
hjortesaltet. Mel tilsettes ( men hold av litt til
utbaking). Til slutt tilsettes det avkjølte smøret.
Sett deigen kjølig en times tid.
Del deigen opp i emner på ca 80 gram, og bak ut
passende "kaker" til vaffeljernet. Stekes gylne og
avkjøles på rist. Når de er kalde oppbevares de i
kakeboks. Serveres som de er eller med smør og/eller ost.
Denne deigen gir ca 22 plater.
2 kopper melk ( ca 4,5 dl)
1 ss hjortesalt
ca 900 g hv.mel
1 kopp smeltet smør
Bland sammen sukker og melk
til sukker er litt oppløst. Bland så inn
hjortesaltet. Mel tilsettes ( men hold av litt til
utbaking). Til slutt tilsettes det avkjølte smøret.
Sett deigen kjølig en times tid.
Del deigen opp i emner på ca 80 gram, og bak ut
passende "kaker" til vaffeljernet. Stekes gylne og
avkjøles på rist. Når de er kalde oppbevares de i
kakeboks. Serveres som de er eller med smør og/eller ost.
Denne deigen gir ca 22 plater.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar