SVINERIBBE
Ca 3 kg familieribbe ( med rutet svor)
Steking av ribben:
Gni inn ribben med salt og pepper ett døgn
før steking.
Hell et par desiliter vann i en langpanne og legg
Ribba i med svoren ned. Dampes i ovnen i ca 20 min
ved 200 grader. Legg over alumininiumsfolie.
Snu så ribben med svorsiden opp og stek videre i 2 -2,5 timer
Ved 175 grader ( eller til steketermometeret viser 75 grader)
Oppskrift hentet fra Gilde.
Tilbehør: Kålrotstappe, rødkål, sosisser/medisterpølse, poteter.
HJEMMELAGET KÅLROTSTAPPE
Ca 1,5 kg kålrot
2 gulrøtter
3 poteter
Litt fløte/melk
Salt og pepper
Alt skjæres i biter og kokes i lettsaltet vann til grønnsakene er møre.
Hell av vannet og mos alt med en potetmoser.
Tilsett litt fløte/melk for å jevne mosen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar