onsdag 12. januar 2011

SVINERIBBE MED TILBEHØR

SVINERIBBE

Ca 3 kg familieribbe ( med rutet svor)

Steking av ribben:
Gni inn ribben med salt og pepper  ett døgn
før steking.
Hell et par desiliter vann i en langpanne og legg
Ribba i med svoren ned. Dampes i ovnen i ca 20 min
ved 200 grader. Legg over alumininiumsfolie.

Snu så ribben med svorsiden opp og stek videre i 2 -2,5 timer
Ved 175 grader  ( eller til steketermometeret viser 75 grader)

Oppskrift hentet fra Gilde.

Tilbehør: Kålrotstappe, rødkål, sosisser/medisterpølse, poteter.


HJEMMELAGET KÅLROTSTAPPE

Ca 1,5 kg kålrot
2 gulrøtter
3 poteter
Litt fløte/melk
Salt og pepper

Alt skjæres i biter og kokes i lettsaltet vann til grønnsakene er møre.
Hell av vannet og mos alt med en potetmoser.
Tilsett litt fløte/melk for å jevne mosen.
Smak til med salt og pepper. 


 Link til GILDE

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar