Jeg har ingen fast oppskrift på hverdagsbrødene, og tar det jeg har av mel.
De er middels grove og er saftige og holdbare også etter at de har vært fryst.
Dette er grunnoppskriften:
1, 5 l væske ( vann/ melk/kefir)
100 g tørrgjær
2 kg melblanding ( både grovt og fint mel)
3 dl havregryn
4 ss kli
1dl olje
3 ss sirup
2 ts salt
Væsken lunkes og resten tilsettes. Kna godt til
en passe fast deig. Sett til heving i ca 45 minutt.
Del deigen opp i 4 emner og form til brød.
Legg brødene i en langpanne (med litt smør mellom
hver brød slik at de er lett å ta ut når de er stekt).
Etterheves ca 45 minutt og stekes i 40 minutt
ved 200 grader.
Avkjøles på rist og brødene er fine å fryse.
De er middels grove og er saftige og holdbare også etter at de har vært fryst.
Dette er grunnoppskriften:
1, 5 l væske ( vann/ melk/kefir)
100 g tørrgjær
2 kg melblanding ( både grovt og fint mel)
3 dl havregryn
4 ss kli
1dl olje
3 ss sirup
2 ts salt
Væsken lunkes og resten tilsettes. Kna godt til
en passe fast deig. Sett til heving i ca 45 minutt.
Del deigen opp i 4 emner og form til brød.
Legg brødene i en langpanne (med litt smør mellom
hver brød slik at de er lett å ta ut når de er stekt).
Etterheves ca 45 minutt og stekes i 40 minutt
ved 200 grader.
Avkjøles på rist og brødene er fine å fryse.
Tror at jeg har fått denne brød oppskriften for lenge siden. Deilig med sirup i brød.
SvarSlett