torsdag 13. januar 2011

LUSSEKATTER


150 g smør
5 dl melk
50 g gjær
1 egg
1/2 ts gurkemeie eller
1 ts safran
150 g sukker
ca 1,6 l hv.mel
1/2 ts salt
2 ts kardemomme


Pensling
1 egg som er sammenpisket
Pynt med rosiner


Smelt smør og tilsett  melken ( ca 37 grader)
Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut med den 
lunkne væsken. Tilsett resten av væsken, egget,
safranen og sukker. Rør godt til sukker og safran er løst opp.
Det er viktig å tilsette safranen i væsken slik at fargen blir
jevn når deigen er ferdig.


Rør inn mel, salt og kardemomme og elt deigen til passe fast.
Ta av litt mel til utbaking. Dekk bakebollen med plast  eller et klede,
og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Form deigen til lussekatter, og legg baksten på stekeplate med bakepapir.
Etterhev under plast eller klede i ca 15-20 minutter. Pensle med egg og 
pynt med rosiner. 
Steks lys gyllen ved 225 grader i 8-10 min.


Kilde: MELK   


    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar