150 g smør
5 dl melk
50 g gjær
1 egg
1/2 ts gurkemeie eller
1 ts safran
150 g sukker
ca 1,6 l hv.mel
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
Pensling
1 egg som er sammenpisket
Pynt med rosiner
Smelt smør og tilsett melken ( ca 37 grader)
Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut med den
lunkne væsken. Tilsett resten av væsken, egget,
safranen og sukker. Rør godt til sukker og safran er løst opp.
Det er viktig å tilsette safranen i væsken slik at fargen blir
jevn når deigen er ferdig.
Rør inn mel, salt og kardemomme og elt deigen til passe fast.
Ta av litt mel til utbaking. Dekk bakebollen med plast eller et klede,
og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Form deigen til lussekatter, og legg baksten på stekeplate med bakepapir.
Etterhev under plast eller klede i ca 15-20 minutter. Pensle med egg og
pynt med rosiner.
Steks lys gyllen ved 225 grader i 8-10 min.
Kilde: MELK
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar