2 egg
180 g sukker
21/2 dl kremfløte
1/2 dl konjakk
1 ts revet sitronskall
500 g romtemp smør
750 g hv.mel
Egg og sukker vispes til luftig eggedosis.
Visp kremfløte til luftig krem.
Rør inn forsiktig krem, konjakk og sitronskall i
eggedosisen. Hold av litt mel til utbakingen.
La deigen stå kjølig natten over.
Kjevle ut så tynt som mulig.
Klipp et mønster etter jernet, slik at du
kan skjære riktig størrelse på leiven.
Kakene stekes pent gyllenbrune, og klippes eller
skjæres straks til jevne kanter.
Kilde: Melk.no
Link til MELK
Om mat til hverdag og litt til fest. Mange av oppskriftene er fått fra familie og venner, og noen er tatt ut fra oppskriftsbøker, matblad o.l. Jeg har foretatt litt endringer i noen av oppskriftene i forhold til originalen, men alle er prøvd og testet ut i "heimen". Til god mat hører det også med en god vin, og jeg legger kommentarer om viner jeg prøver, og også hva "ekspertene" mener. Har også tatt med noen ord om mat og glede og spesielle dager gjennom året....
Etiketter
BAKING
(20)
BRØD
(3)
BÆR
(2)
DAGER
(10)
DESSERTER
(6)
DIKT
(2)
DIVERSE
(1)
DRIKKE
(1)
FISKERETTER
(5)
FROKOSTBLANDING
(1)
GJÆRBAKST
(8)
GODTERI
(1)
Grillmat
(1)
GRYTERETTER
(3)
GRØNSAKER
(1)
HAVRE
(3)
HOVEDRETTER
(17)
JUL
(7)
JULEKAKER
(10)
KAKER
(11)
KJØTT
(1)
KOSEMAT
(4)
KVELDSMAT
(1)
KYLLING
(2)
LANGPANNEKAKER
(3)
MAT I HELGA
(6)
MIDDAG PÅ 1-2-3-
(1)
MORS KOKEBOK
(11)
ORD OM MAT OG GLEDE
(9)
OVNSRETTER
(5)
POTETER
(3)
RESTEMAT
(2)
RUG
(1)
Salat
(3)
SJOKOLADEKAKER
(4)
SKALLDYR
(1)
SKUFFEKAKE
(1)
SMÅRETTER
(5)
SNOP
(1)
SUPPER
(2)
SVINEKJØTT
(1)
SØNDAGSMIDDAG
(1)
TILBEHØR
(6)
VAFLER
(3)
VIN
(12)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar