søndag 13. mars 2011

HAVREBRØD ( 4 brød)

Brødene er ikke så veldig grove, men inneholder en del havre og kli, og er gode hverdagsbrød.


100 g gjær
2 liter vann
1 ss salt
8 dl havregryn
2 dl havremel
4 ss kli
3 ss sirup
3 ss olje
knapt 2 kg hvetemel


Lag en vanlig gjærdeig.Jeg bruker tørrgjør og blander da denne i melet. Vannet kan være litt varmere enn når en bruker tørrgjær. Kna deigen godt og sett til heving i ca 45 minutt.
Del deigen i 4 og form til avlange brød. Legges på stekeplate ( skuffe)
med litt smeltet smør mellom hvert brød ( slik at de blir lettere å skille de fra hverandre etter steking).  Sett til etterheving i 30-40 minutt. Stekes i ca 40-45 min ved 200 grader. Avkjøles på rist. .
   




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar