Jeg liker godt havregryn, og spiser det som det er eller bruker det i forskjellige matretter.
Min enkle FROKOSTBLANDING
2 dl havregyn (økologisk), 1 ss kli og litt nøtter Ha i en bolle og tilsett lettmelk. Godt og mettende....
Jeg fant noen linker som viser hvor sunt havre er - i tillegg er det godt og ikke minst en rimelig og drøy matvare.
Opplysningskontoret for brød og korn
Havre er både helsekost og velsmakende mat, og brukes mye av idrettsutøvere. Det er ikke uten grunn. Langsom fordøyelse av store gryn gir stabilt blodsukker over lengre tid og energi gjennom harde treningsrunder, mens finmalt havre gir raskt påfyll av energi etter endt økt.
5 GODE GRUNNER TIL Å SPISE MER HAVRE
1. Havre metter godt og lenge fordi den inneholder vannløselige fibre som gjør at maten blir lengre i magesekken og gjør at opptaket av næringsstoffer tar lengre tid.
2. Havre er godt for hjertet fordi den inneholder flerumettet fett og fordi den bidrar til å redusere kolesterolnivået i kroppen.
3. Havre er godt for magen fordi de vannløselige fibrene forbedrer tarmens mikroflora.
4. Havre er godt for formen fordi store havregryn har lang nedbrytingstid og bidrar til å holde blodsukkeret stabilt. Lettkokte gryn brukes etter trening når energireservene skal fylles opp raskere.
5. Havre er god og rimelig mat.
Link NORSK HAVRE
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar