søndag 20. mars 2011

HAVRE : SUNT - GODT - RIMELIG


Jeg liker godt havregryn, og spiser det som det er eller bruker det  i forskjellige matretter. 

Min enkle FROKOSTBLANDING

2 dl havregyn (økologisk), 1 ss kli og litt nøtter 
Ha i en bolle og tilsett lettmelk. 
Godt og mettende....
AXA Bjørn havregryn økologisk

Jeg fant noen linker som viser hvor sunt havre  er -  i tillegg  er det  godt og ikke minst en rimelig og drøy matvare.   

Opplysningskontoret for brød og korn

Havre er både helsekost og velsmakende mat, og brukes mye av idrettsutøvere. Det er ikke uten grunn. Langsom fordøyelse av store gryn gir stabilt blodsukker over lengre tid og energi gjennom harde treningsrunder, mens finmalt havre gir raskt påfyll av energi etter endt økt.

5 GODE GRUNNER TIL Å SPISE MER HAVRE

1.       Havre metter godt og lenge fordi den inneholder vannløselige fibre som gjør at maten blir lengre i magesekken og gjør at opptaket av næringsstoffer tar lengre tid.
2.      Havre er godt for hjertet fordi den inneholder flerumettet fett og fordi den bidrar til å redusere kolesterolnivået i kroppen.
3.      Havre er godt for magen fordi de vannløselige fibrene forbedrer tarmens mikroflora.
4.      Havre er godt for formen fordi store havregryn har lang nedbrytingstid og bidrar til å holde blodsukkeret stabilt. Lettkokte gryn brukes etter trening når energireservene skal fylles opp raskere.
5.       Havre er god og rimelig mat.


 Link til OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN


Link NORSK HAVRE


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar