lørdag 5. mars 2011

BOLLER ( DEIG MED FLERE VARIANTER)

En kjempegod deig som gir luftige boller.  Jeg har laget EN deig, og bakt flere sorter "boller".


BOLLEDEIGEN
1,2 kg hvetemel
200 g sukker
2 ts kardemomme
2 ts bakepulver
1 ts salt
200  g smør
2 pk gjær
2 egg
7 dl melk


Bland mel, sukker, kardemomme, bakepulver. tørrgjær og salt i bakebolle.
Smuldre smøret i denne blandingen, og tilsett 2 egg.
Tilsett deretter den lunkne melken, og elt deigen godt. Sett til heving i ca 45 minutt.

Deigen deles i 3 og  formes slik:

BOLLER

Del deig i 8-10 emner og form runde boller.
Settes til heving i ca 30 min og stekes i 10-12 minutt
vedr 225-250 grader

Til FASTELAVEN kan bollene deles i to, og fylles med pisket krem og
pyntess med et lett melisdryss over.

SKOLEBOLLER

Del deigen i 8-10 emner og form runde boller.
Sett til heving i ca 30 min. Lag en grop i hver bolle
og fyll med vaniljekrem. Stekes i ca 12 min ved 225-250 grader

Når det er avkjølte kan de pyntes med melisglasur  og kokosmasse.

SKILLINGSBOLLER

Bak ut deigen i en ca 30x40 cm "kake".
Smør på litt smeltet smør og dryss over kanel og sukker.
Han litt kaldt vann på den ene langsiden som skal være "lim" når
deigen rulles sammen. Rulle deisen sammen og del opp i 8-10 "skiver".
Settes på plate og etterheves i ca 30 min.
Stekes i 10-12 min vedr 225-250 grader.
    
Når de er avkjølt kan de pyntes med litt melisglasur, men er gode uten også.
      

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar