torsdag 17. februar 2011

Skoleboller og skillingsboller (lettlaget med melmiks)



Et rask og godt alternativ til baking når du har dårlig tid.

1 kg mel "SKILLINGSBOLLER" fra Møllerens


Tilsett 5 dl lunkent vann + 1 egg.
Blandes godt til en jevn deig og settes
til heving i ca 30-45 minutt.


Deigen deles to:


SKOLEBOLLER
Den ene delen deles opp i 10 emner og formes
til boller. Settes på bakebrett og etterheves i
i ca 45 minutt. Rett før steking lages et "hull"
midt i bollen som fylles med vaniljekrem.
Stekes  ved 225-250 grader  i 10-12 minutt.


Når bollene er avkjølte has melisglasur og kokos
masse på bollene ( rundt vaniljekremen)


SKILLINGSBOLLER
Den andre delen kjevles ut til en firkant ( 30x40cm).
Pensle deigen med smeltet smør og strø over kanel
og sukker. Rull sammen til en pølse og del opp i  15
"skiver".  Sett disse på en bakeplate og etterhves i  
ca 45 minutt. Stekes midt i ovnen ved 225-250 grader
i ca 10 minutt.


Når bollene er avkjølt kan de pyntes med melisglasur
eller spises som de er.


Link til :


MØLLERENS

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar