En lettvint og god variant av potetball.
Lag en kraft som potetballen skal koke i. En svinknoke eller annet salt kjøtt kokes i en stor kjele med vann 1 times tid.
1 kg Raspeballmel (Stangeland Mølle)
13-14 dl vann
La blandingen svelle i ca 10 min, og formes
til "boller" og has i det kokende
vannet/kraften. Dette blir ca 20 potetballer.
La de trekke i et par timer.
Tilbehør: pølser/kjøtt, kålrot, gulrot, poteter
og bacon.
Potetball til overs kan skjæres i skiver og stekes
sammen med stekte poteter, pølser og bacon.
Potetballen kan også fryses og stekes senere.
Stangeland Mølle
Lag en kraft som potetballen skal koke i. En svinknoke eller annet salt kjøtt kokes i en stor kjele med vann 1 times tid.
1 kg Raspeballmel (Stangeland Mølle)
13-14 dl vann
La blandingen svelle i ca 10 min, og formes
til "boller" og has i det kokende
vannet/kraften. Dette blir ca 20 potetballer.
La de trekke i et par timer.
Tilbehør: pølser/kjøtt, kålrot, gulrot, poteter
og bacon.
Potetball til overs kan skjæres i skiver og stekes
sammen med stekte poteter, pølser og bacon.
Potetballen kan også fryses og stekes senere.
Stangeland Mølle
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar