lørdag 26. februar 2011

GULROTKAKE I LANGPANNE

En nydelig kake som er saftig og holdbar og
kan serveres til mange..... 

6 egg
6 dl sukker
3 dl matolje
3 ts kanel
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
3 ts natron
6 dl hvetemel
300 g raspet gulrot ( = 6 dl)


Glasur:
200 g kremost
1 ts vaniljesukker
500 g melis
( 1ss saft av en appelsin/lime/sitron)


Pisk egg og sukker til eggedosis. B
Bland inn oljen.
Sikt i de tørre ingredienser og rør til deigen
er klumpfri. 
Bland inn finraspet gulrot.
Ha deigen i en stor langpanne ( ca 30x 40cm) ( med bakepapir).
Stekes midt i ovnen ved 170 grader i 40-45 minutt.
Avkjøl kaken i formen. Hvelv den og ta av bakepapiret.


Ingrediense til glasuren røre sammen til en luftig krem.
Smøres på kaken når den er avkjølt. 

1 kommentar: