Jeg vil holde en tale
for de tykke og de smale – nei
det vil jeg ikke, jeg vil snakke
om loffen, vår alles venn
i brødveien, loffen
sprø og fersk og rykende varm like
fra butikken, som man stakk fingeren inn i
og grov ut
varmt deilig hvitt
loffestoff og kom opp med
etter handelen, loff
åpnet av papiret i den ene enden og utminert
alt hva en tiårs pekefinger
formår, skorpens gylne nybakthet lå vernende omkring
og skjulte loffhulens åpning
et stakket sekund – hva min mor
kunne ha sagt i sakens anledning
er glemt, levende tilbake
står loffens varme innside, man blir tykk
av å spise loff, sies det, det er ikke sunt – mulig
det mulig det! men viktigere er det (som jeg tror)
at man blir blid
av å spise loff, spør nå det første
blide menneske du treffer
om han liker loff.
Vent så bare
på svaret.
(Eller spør meg!)
av Jan Erik Vold
Om mat til hverdag og litt til fest. Mange av oppskriftene er fått fra familie og venner, og noen er tatt ut fra oppskriftsbøker, matblad o.l. Jeg har foretatt litt endringer i noen av oppskriftene i forhold til originalen, men alle er prøvd og testet ut i "heimen". Til god mat hører det også med en god vin, og jeg legger kommentarer om viner jeg prøver, og også hva "ekspertene" mener. Har også tatt med noen ord om mat og glede og spesielle dager gjennom året....
Etiketter
BAKING
(20)
BRØD
(3)
BÆR
(2)
DAGER
(10)
DESSERTER
(6)
DIKT
(2)
DIVERSE
(1)
DRIKKE
(1)
FISKERETTER
(5)
FROKOSTBLANDING
(1)
GJÆRBAKST
(8)
GODTERI
(1)
Grillmat
(1)
GRYTERETTER
(3)
GRØNSAKER
(1)
HAVRE
(3)
HOVEDRETTER
(17)
JUL
(7)
JULEKAKER
(10)
KAKER
(11)
KJØTT
(1)
KOSEMAT
(4)
KVELDSMAT
(1)
KYLLING
(2)
LANGPANNEKAKER
(3)
MAT I HELGA
(6)
MIDDAG PÅ 1-2-3-
(1)
MORS KOKEBOK
(11)
ORD OM MAT OG GLEDE
(9)
OVNSRETTER
(5)
POTETER
(3)
RESTEMAT
(2)
RUG
(1)
Salat
(3)
SJOKOLADEKAKER
(4)
SKALLDYR
(1)
SKUFFEKAKE
(1)
SMÅRETTER
(5)
SNOP
(1)
SUPPER
(2)
SVINEKJØTT
(1)
SØNDAGSMIDDAG
(1)
TILBEHØR
(6)
VAFLER
(3)
VIN
(12)
mandag 17. januar 2011
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar