Om mat til hverdag og litt til fest. Mange av oppskriftene er fått fra familie og venner, og noen er tatt ut fra oppskriftsbøker, matblad o.l. Jeg har foretatt litt endringer i noen av oppskriftene i forhold til originalen, men alle er prøvd og testet ut i "heimen". Til god mat hører det også med en god vin, og jeg legger kommentarer om viner jeg prøver, og også hva "ekspertene" mener. Har også tatt med noen ord om mat og glede og spesielle dager gjennom året....
Etiketter
BAKING
(20)
BRØD
(3)
BÆR
(2)
DAGER
(10)
DESSERTER
(6)
DIKT
(2)
DIVERSE
(1)
DRIKKE
(1)
FISKERETTER
(5)
FROKOSTBLANDING
(1)
GJÆRBAKST
(8)
GODTERI
(1)
Grillmat
(1)
GRYTERETTER
(3)
GRØNSAKER
(1)
HAVRE
(3)
HOVEDRETTER
(17)
JUL
(7)
JULEKAKER
(10)
KAKER
(11)
KJØTT
(1)
KOSEMAT
(4)
KVELDSMAT
(1)
KYLLING
(2)
LANGPANNEKAKER
(3)
MAT I HELGA
(6)
MIDDAG PÅ 1-2-3-
(1)
MORS KOKEBOK
(11)
ORD OM MAT OG GLEDE
(9)
OVNSRETTER
(5)
POTETER
(3)
RESTEMAT
(2)
RUG
(1)
Salat
(3)
SJOKOLADEKAKER
(4)
SKALLDYR
(1)
SKUFFEKAKE
(1)
SMÅRETTER
(5)
SNOP
(1)
SUPPER
(2)
SVINEKJØTT
(1)
SØNDAGSMIDDAG
(1)
TILBEHØR
(6)
VAFLER
(3)
VIN
(12)
søndag 16. januar 2011
TACO ( 3-4 personer)
500 g kjøttdeig
Krydderblanding
2 ts chilipulver
11/2 ts paprikapulver
11/2 ts spisskummen
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts urtesalt
1 ts kajennepepper
Bland alle krydderne sammen og bland
dette inn i kjøttdeigen før du steker den.
Tilsett litt vann når kjøttet er ferdgstekt.
Tilbehør
Tortillalefser/tacoskjell
Salat, tomat, agurk, løk, mais, revet ost,
guacamole.
GUACAMOLE
2 avocado ( most)
5 ss rømme
1/2 ts sitronsaft
2 hvitløksfedd ( raspet/hakket)
litt Tabascosaus
Alt røres sammen til en mos og
settes kjølig til den skal serveres.
Denne er også god til dipp.
Etiketter:
HOVEDRETTER
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar